Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • Razowy żytni z ziemniakami

    MZ MZ 22.05.2017 06:45
    Pszenna chyba była drobno mielona. Jeśli użyjesz grubszej, musisz się liczyć z dodaniem większej ...
     
  • Razowy żytni z ziemniakami

    Anna Anna 21.05.2017 20:29
    Mąki razowe użyte w przepisie są drobno czy grubo mielone?
     
  • Pszenno-żytni z ziemniakami

    Bożena Bożena 20.05.2017 19:49
    Jeżeli nawet strona „Chleb–moja domowa piekarnia” przeżyła swój okres świetności potwierdzony statystyką ...
     
  • Pszenno-żytni z ziemniakami

    MZ MZ 20.05.2017 16:47
    Uśmiechnęłam się na te słowa "15-milionowa odsłona". Prawda jest taka, ze 2 lata temu odwiedzało mnie ...
     
  • Pszenno-żytni z ziemniakami

    Bożena Bożena 20.05.2017 14:07
    Miałam "farta", że dawno temu tutaj trafiłam. Byłaby to "smutna" informacja, że taka rewelacyjna ...

dru0001

 


  •  



       




    Moje marzenie o własnym piecu chlebowym zapewne nigdy sie nie spełni.
    Dlatego z wielką przyjemnością korzystam z każdego zaproszenia.
     


    Pierwszą mozliwość sprawdzenia moich umiejetności miałam w Drumlinie
    u Państwa Grażyny i Marka Gierszów w siedlisku Udziejek w Suwalskim Parku Krajobrazowym.

    Skorzystałam również z goscinności i zaproszenia Pana Jarosława w Otrebusach p.Warszawą do przetestowania jego nowo zbudowanego pieca.

    Na poczatku tego roku mogłam wypróbować bardzo piekny piec chlebowy w Osrodku w Krasnymstawie. 



 

Komentarze   

+1 #3 karol 2011-09-27 07:19
Witam !
Z tego co czytam to po upieczeniu chleba spryskaj go lekko wodą, wtedy skórka powinna być błyszcząca.
Cytować
0 #2 hanna 2011-09-21 13:57
pieką chleb w piecu chlebowym czy ktoś wie dlaczego nie mogą uzyskać błyszczącej skórki
Cytować
+5 #1 ...krzysiek 2010-09-07 14:30
...fajna stronka...wiele praktycznych i cennych uwag-kompendium wiedzy o chlebie. Dla zwyklego amatora chlebowych wypieków az nadto ale z biegiem czasu daje sie to opanowac. zycze wszystkim wytrwalosci w pieczeniu i eksperymentowaniu.
Cytować

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Statystyki

Dzisiaj 166

Wczoraj 421

Tydzień 1054

Miesiąc 12135

Wszystkich 13146723