Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • Pieczywo na zakwasie

    MalgorzataZielinska MalgorzataZielinska 18.07.2019 15:52
    Ciężkie pieczywo to raczej żytnie. Wszystkie przepisy na pieczywo pszenne, a jeszcze lepiej pieczywo ...
     
  • Zakwas - porady praktyczne

    MalgorzataZielinska MalgorzataZielinska 18.07.2019 15:45
    Najlepiej użyć po prostu przepisu na pieczywo drożdżowe.
     
  • Zakwas - porady praktyczne

    Iza Iza 18.07.2019 12:54
    Witam, czy zamiast zakwasu można użyć drożdży? Jeśli tak, jak to przeliczyć?
     
  • Pieczywo na zakwasie

    Weronika Weronika 18.07.2019 08:15
    Dzień dobry, chciałabym zaczerpnąć fachowej porady, jaki chlebek poleca Pani upiec dla rocznego ...
     
  • Pieczywo na zakwasie

    MałgorzataZielinska MałgorzataZielinska 08.07.2019 17:18
    Powodzenia! pozdrawiam MZ

dru0001

 


  •  



       




    Moje marzenie o własnym piecu chlebowym zapewne nigdy sie nie spełni.
    Dlatego z wielką przyjemnością korzystam z każdego zaproszenia.
     


    Pierwszą mozliwość sprawdzenia moich umiejetności miałam w Drumlinie
    u Państwa Grażyny i Marka Gierszów w siedlisku Udziejek w Suwalskim Parku Krajobrazowym.

    Skorzystałam również z goscinności i zaproszenia Pana Jarosława w Otrebusach p.Warszawą do przetestowania jego nowo zbudowanego pieca.

    Na poczatku tego roku mogłam wypróbować bardzo piekny piec chlebowy w Osrodku w Krasnymstawie. 



 

Komentarze   

+1 #2 karol 2011-09-27 07:19
Witam !
Z tego co czytam to po upieczeniu chleba spryskaj go lekko wodą, wtedy skórka powinna być błyszcząca.
Cytować
0 #1 hanna 2011-09-21 13:57
pieką chleb w piecu chlebowym czy ktoś wie dlaczego nie mogą uzyskać błyszczącej skórki
Cytować

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Statystyki

Dzisiaj 3

Wczoraj 239

Tydzień 711

Miesiąc 5012

Wszystkich 13445795