Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • Zakwas - porady praktyczne

    MałgorzataZielinska MałgorzataZielinska 14.03.2021 14:20
    Trudno mi cokolwiek powiedzieć. Nie znam przepisu. Ale zaczęłabym od zakwasu - być może nie jest ...
     
  • Zakwas - porady praktyczne

    Kasia Kasia 14.03.2021 12:01
    Witam. Po raz pierwszy podjęłam próbę upieczenia własnego chleba na przepisie, który dostałam od ...
     
  • Chleb Liski

    MałgorzataZielinska MałgorzataZielinska 11.03.2021 18:59
    Dziękuje za miłe słowo. Zaglądam oczywiście - ta strona to kawał mojego życia ❤️ Cieszę się z każdego ...
     
  • Chleb Liski

    Monika Joanna Monika Joanna 11.03.2021 18:02
    Jestem początkująca w pieczeniuchleba na zakwasie, ale ten chleb jest wyśmienity. Mimo młodego ...
     
  • Skąd się bierze ten kwaśny smak?

    Małgorzata Zielinska Małgorzata Zielinska 01.03.2021 21:20
    To akurat zły czas dla zakwasu, trochę zimno. Może przyda mu się tez kuracja wzmacniająca. Mała ilość ...

dru0001

 


  •  



       




    Moje marzenie o własnym piecu chlebowym zapewne nigdy sie nie spełni.
    Dlatego z wielką przyjemnością korzystam z każdego zaproszenia.
     


    Pierwszą mozliwość sprawdzenia moich umiejetności miałam w Drumlinie
    u Państwa Grażyny i Marka Gierszów w siedlisku Udziejek w Suwalskim Parku Krajobrazowym.

    Skorzystałam również z goscinności i zaproszenia Pana Jarosława w Otrebusach p.Warszawą do przetestowania jego nowo zbudowanego pieca.

    Na poczatku tego roku mogłam wypróbować bardzo piekny piec chlebowy w Osrodku w Krasnymstawie. 



 

Komentarze   

+1 #2 karol 2011-09-27 07:19
Witam !
Z tego co czytam to po upieczeniu chleba spryskaj go lekko wodą, wtedy skórka powinna być błyszcząca.
Cytować
0 #1 hanna 2011-09-21 13:57
pieką chleb w piecu chlebowym czy ktoś wie dlaczego nie mogą uzyskać błyszczącej skórki
Cytować

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Statystyki

Dzisiaj 306

Wczoraj 316

Tydzień 1523

Miesiąc 4874

Wszystkich 13706733