Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • Prosty jasny

    Małgorzata Zielinska Małgorzata Zielinska 23.06.2017 17:11
    Chleb zawsze przykrywamy przy wyrastaniu. Im szczelniejsze przykrycie, tym większa szansa, ze wierzch ...
     
  • Prosty jasny

    grazyna grazyna 22.06.2017 08:39
    prosze mi powiedziec ,gdy wkladamy surowe ciasto do lodowki ,tak jak przy wyrastaniu w temper.pokoj.trzeba ...
     
  • Wyrastanie i formowanie chleba

    Małgorzata Zielinska Małgorzata Zielinska 11.06.2017 18:05
    Błąd jest przede wszystkim w przepisie na chleb. Na pierwszy rzut oka widać, ze jest w nim za mało ...
     
  • Wyrastanie i formowanie chleba

    Teresa Teresa 11.06.2017 16:34
    Mój chleb po raz 3 się nie udał. Co jest nie tak? Przepis na zakwas: 100 g mąki żytniej + 100 ml ...
     
  • Chleb belgijski

    Małgorzata Zielinska Małgorzata Zielinska 09.06.2017 13:17
    Bardzo chętnie, ale jakie jest pytanie ??

dru0001

 


  •  



       




    Moje marzenie o własnym piecu chlebowym zapewne nigdy sie nie spełni.
    Dlatego z wielką przyjemnością korzystam z każdego zaproszenia.
     


    Pierwszą mozliwość sprawdzenia moich umiejetności miałam w Drumlinie
    u Państwa Grażyny i Marka Gierszów w siedlisku Udziejek w Suwalskim Parku Krajobrazowym.

    Skorzystałam również z goscinności i zaproszenia Pana Jarosława w Otrebusach p.Warszawą do przetestowania jego nowo zbudowanego pieca.

    Na poczatku tego roku mogłam wypróbować bardzo piekny piec chlebowy w Osrodku w Krasnymstawie. 



 

Komentarze   

+1 #3 karol 2011-09-27 07:19
Witam !
Z tego co czytam to po upieczeniu chleba spryskaj go lekko wodą, wtedy skórka powinna być błyszcząca.
Cytować
0 #2 hanna 2011-09-21 13:57
pieką chleb w piecu chlebowym czy ktoś wie dlaczego nie mogą uzyskać błyszczącej skórki
Cytować
+5 #1 ...krzysiek 2010-09-07 14:30
...fajna stronka...wiele praktycznych i cennych uwag-kompendium wiedzy o chlebie. Dla zwyklego amatora chlebowych wypieków az nadto ale z biegiem czasu daje sie to opanowac. zycze wszystkim wytrwalosci w pieczeniu i eksperymentowaniu.
Cytować

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Statystyki

Dzisiaj 24

Wczoraj 420

Tydzień 24

Miesiąc 10056

Wszystkich 13159866