Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • Pieczywo żytnie

    Aldona Aldona 06.01.2021 17:49
    Dziękuję za odpowiedź. Wybróbowałam dziś słód do Pani chleba razowego żytniego. Piekę zawsze na ...
     
  • Pieczywo żytnie

    MalgorzataZielinska MalgorzataZielinska 06.01.2021 13:48
    Właśnie się zbierałam napisać, ze wszystko jest właśnie w tym dziale. Słód nie zastępuje cukru bądź ...
     
  • Pieczywo żytnie

    Aldona Aldona 06.01.2021 12:54
    :),:) Ok znalazłam W wyposażeniu domowej piekarni. Ciekawa jestem, czy dużo osób stosuje słód i jakie ...
     
  • Pieczywo żytnie

    Aldona Aldona 05.01.2021 09:23
    Witam Panią. Jest Pani dla mnie guru wypieku chleba. Na przepisach z tej strony uczyłam się. Wypiekam ...
     
  • Chleb francuski

    MalgorzataZielinska MalgorzataZielinska 02.01.2021 18:28
    Prawdopodobnie bochenek był żle złożony a może tez ciasto zbyt krótko rosło. Niewyrośnięte dostatecznie ...

dru0001

 


  •  



       




    Moje marzenie o własnym piecu chlebowym zapewne nigdy sie nie spełni.
    Dlatego z wielką przyjemnością korzystam z każdego zaproszenia.
     


    Pierwszą mozliwość sprawdzenia moich umiejetności miałam w Drumlinie
    u Państwa Grażyny i Marka Gierszów w siedlisku Udziejek w Suwalskim Parku Krajobrazowym.

    Skorzystałam również z goscinności i zaproszenia Pana Jarosława w Otrebusach p.Warszawą do przetestowania jego nowo zbudowanego pieca.

    Na poczatku tego roku mogłam wypróbować bardzo piekny piec chlebowy w Osrodku w Krasnymstawie. 



 

Komentarze   

+1 #2 karol 2011-09-27 07:19
Witam !
Z tego co czytam to po upieczeniu chleba spryskaj go lekko wodą, wtedy skórka powinna być błyszcząca.
Cytować
0 #1 hanna 2011-09-21 13:57
pieką chleb w piecu chlebowym czy ktoś wie dlaczego nie mogą uzyskać błyszczącej skórki
Cytować

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Statystyki

Dzisiaj 124

Wczoraj 354

Tydzień 1182

Miesiąc 7733

Wszystkich 13678071