Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • Pieczywo drożdżowe

    MZ MZ 03.06.2022 11:35
    Ale zniknęły raptem chyba 4 przepisy np. na chleb drożdżowy tzw wiktoriański, bostonskie bułeczki ...
     
  • Pieczywo drożdżowe

    katarzyna katarzyna 03.06.2022 11:11
    A czy jeszcze gdzieś - na innych stronach, blogach, w ksiązkach ocalały? BŁAGAM o wskazówki (i pluję ...
     
  • Pieczywo drożdżowe

    MZ MZ 30.05.2022 13:55
    Przykro mi! Niestety niektóre przepisy zniknęły z przyczyn ode mnie niezależnych. Zostały ...
     
  • Pieczywo drożdżowe

    Ana Ana 30.05.2022 08:15
    Czy tu sa jakies przepisy? Gdy wchodze na "pieczywo drozdzowe" to sa same komentarze!
     
  • Prosty jasny

    MZ MZ 30.04.2022 18:05
    Nie ma czegoś takiego „zwykle” w recepturach chlebowych. To 1:1 dotyczy zwykle ;-) grubej mąki ...

Fragment audycji radiowej w radio Vox FM - wywiad ze mną z dnia 01.02.2010 na temat "jak upiec najprostszy chleb na zakwasie?"

{mp3}radio_vox_wywiad{/mp3}

Komentarze   

+2 #7 Małgorzata Zielińska 2013-07-04 08:43
Bardzo mi miło. Dziękuje i też pozdrawiam serdecznie. M.
Cytować
+1 #6 Radek 2013-07-04 08:03
Wspaniały wywiad, za którego możliwość wysłuchania bardzo Pani dziękuję:)Jestem wielkim zwolennikiem pieczenia chleba na zakwasie, co wydawało mi się prostsze niż jest. Jednak warto się uczyć i doskonalić tą sztukę. Smak chleba na zakwasie, jego trwałość i konsystencja oraz walory zdrowotne powodują, iż jest to wspaniały cel do nieustannego osiągania, który mnie fascynuje od chwili, gdy wyhodowałem pierwszy zakwas dzięki Pani wskazówkom. Jestem wdzięczny Pani za wysiłek, jaki wkłada Pani w propagowanie pieczenia chleba w domu, co umożliwia wielu ludziom podjęcie nauki w tej materii. Osobiście upiekłem już kilka niezłych chlebów ale również i kilka wspaniałych zakalców;) Nie zrażam się - gra jest warta naprawdę wiele, jeśli poznało się choćby raz smak prawdziwego, swojego chleba na naturalnym zakwasie:) Pozdrawiam bardzo ciepło i z wielką wdzięcznością będę uczył się od Pani pieczenia chlebów za pośrednictwem tej wspaniałej strony internetowej. DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM - Radek :)
Cytować
+1 #5 jakub 2012-02-25 10:42
A gdzie mozna odsluchac wywiadu?
Cytować
0 #4 krystyna 2011-08-08 08:28
słucham pani wywiadu chciałabym też tak piec z taką łatwoscią jak pani mówi
Cytować
0 #3 makajka 2011-03-06 12:42
Pani Małgosiu - gratulują serdecznie pięknego wywiadu.
Dzięki Pani pieką chleb, a mój wrodzony upór powoduje , ze nie zrażam się niepowodzeniami. na szcząście jest ich coraz mniej. Mój zakwas ma już 5 lat. Zaraz pójdą to sprawdzić:-). Pozdrawiam.
Cytować
0 #2 makajka 2011-03-06 12:40
Pani Małgosiu - jestem Pani chlebową wychowanką - piąąąąąkny wywiad. Słuchałam z ogromną uwagą. Gratulują.
Cytować
+1 #1 weronika 2011-01-26 22:53
Ten wywiad to fantastyczny instruktarz.Pierwszy chlebek juz uoieklam.Wyszedl calkiem,calkiem.Po wysluchaniu wywiadu wreszcie wiem co z ta para,a najwazniejsze,ze nie wolno uzywac termoobiegu.Znikad nie moglam sie tego dowiedziec,ani nigdzie nie wyczytylam.Wielkie dzieki !!!
Cytować

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Statystyki

Dzisiaj 129

Wczoraj 184

Tydzień 430

Miesiąc 1240

Wszystkich 13933637