Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • Mieszany z ziarnami

    MZ MZ 15.08.2017 21:02
    Proszę użyć maki oczyszczonej o jak największej ilości białka. To może być mąka chlebowa.
     
  • Mieszany z ziarnami

    Karol Karol 14.08.2017 17:12
    Witam. Mam male pytanie odnosnie zaczynu. Czy koniecznie Musze uzyc maki typ 550? Mieszkam w uk i nie ...
     
  • Wyrastanie i formowanie chleba

    Anita Anita 02.08.2017 06:32
    Teresa, może błąd leży w tym, że patrzysz sztywno w przepis, zamiast w ciasto? Wywal wagę, zegarek i ...
     
  • Jasny o kieleckich korzeniach

    MZ MZ 31.07.2017 08:07
    Z pewnością tłuszcz na powierzchni chleba daje efekt mocno brązowej skórki. Oczywiście tez, temperaturę ...
     
  • Jasny o kieleckich korzeniach

    Magdalena Magdalena 31.07.2017 07:43
    Pani Małgorzato, chlebek wyszedł przepyszny. Zrobiłam go w prezencie dla teścia, który jest z kieleckiego ...

01 02

0304

05

 

W tej i w innych sprawach możesz sie ze mna skontaktować:  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Komentarze   

+1 #50 Darek 2016-10-04 19:00
Witam do jakiej temperatury należy rozgrzać piec chlebowy taki w ogrodzie dziękuję za podpowieć pozdrawiam
Cytować
0 #49 Małgorzata Zielińska 2016-05-16 07:59
Bardzo dziekuje za miłe słowa.
Niestety chyba nie pomogę bo nie mam dokładnej wiedzy jakie produkty należy wyeliminować. W takich sprawach powinien sie wypowiadać tylko lekarz
Cytować
0 #48 Andrzej 2016-05-15 09:20
Jestem od lat stałym bywalcem Pani "chlebowej strony". Dzięki Pani wskazaniom moje chleby są rewelacją wśród znajomych. Niestety, mam w domu dwie osoby z cukrzycą i bezskutecznie szukam przepisów na chleb odpowiedni dla nich.
Będę bardzo wdzięczny za każdą radę jaką zechce Pani przesłać.
Dzięki za wszystko czego dowiedziałem się z Pani strony. Serdecznie pozdrawiam.
Andrzej S.
Cytować
-19 #47 Malgorzata Zielinska 2015-08-09 15:19
Nie organizuje juz warsztatów pieczenia chleba.
Cytować
0 #46 Tamara 2015-08-09 12:14
Jest 9 sierpnia 2015 r , kiedy i gdzie bedą najbliższe warsztaty chlebowe ?
Cytować
0 #45 Karolina 2015-04-03 18:11
Gdzie będą organizowane następne warsztaty? i w jakim terminie?
Cytować
0 #44 Agnieszka 2015-03-01 14:39
witam, a w Bydgoszczy też mozna się kiedys spodziewać kursów?
Cytować
0 #43 Małgorzata Zielinska 2015-02-12 10:45
W tej sprawie prosze Sie ze mną skontaktować wysylajac e-mail. Adres podałam wyżej (bez spacji).
Cytować
0 #42 kinga 2015-02-12 08:24
Ja też mam kłopot z opcją "kontakt" a bardzo chciałabym uczestniczyć w kolejnych warsztatach. Proszę o informację w jaki sposób mogę się zgłosić. Do zobaczenia!! :-)
Cytować
0 #41 Anna 2015-02-08 15:54
Cytuję Małgorzata Zielinska:
Planuje na początku marca, jesli zgłosi sie odpowiednia ilosc chętnych.

Super, ja jestem chętna.
Cytować

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Statystyki

Dzisiaj 10

Wczoraj 421

Tydzień 2092

Miesiąc 7190

Wszystkich 13181263