Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • Prosty jasny

    MZ MZ 30.04.2022 18:05
    Nie ma czegoś takiego „zwykle” w recepturach chlebowych. To 1:1 dotyczy zwykle ;-) grubej mąki ...
     
  • Prosty jasny

    Ewa Ewa 29.04.2022 08:27
    Witam, czym różnia sie receptury 2 chlebów mieszanych na zakwasie "Prosty jasny" a "Mieszany lekko ...
     
  • Prosty jasny

    Ewa Ewa 29.04.2022 08:06
    Witam, do przygotowania zaczynu bierze sie 2 razy więcej wody niż mąki. Zwykle jest to 1:1. Mój zaczyn ...
     
  • Chleb codzienny

    MZ MZ 25.04.2022 06:59
    Dzień Dobry, kiepski piekarnik to duzy problem przy pieczeniu chleba. Dobre nagrzanie ze wszystkich stron ...
     
  • bułki hamburgerowe

    MZ MZ 25.04.2022 06:54
    Proszę kliknąć na stronie > receptury chlebowe > drożdżowe wypieki Są tam M.in. bułki murarki. Jeśli ...

Rozpoczelam akcje "WSPӓLNE PIECZENIE"!! Relacja z pieczenia z Kasię tutaj!

Komentarze   

0 #5 mirabbelka 2012-11-26 08:05
Bardzo sie cieszą.
Dla mnie nasze spotkanie i okazja do wspolnego pieczenie to była tez duża przjemnośc.
Pozdrawiam
M.
Cytować
0 #4 marta 2012-11-25 19:52
Mirabellko, jeszcze raz bardzo Ci dziąkują za wspólne pieczenie! Dzięki Tobie odczarowałam ciasto drożdżowe w mojej głowie i dzisiaj upiekłam własne, na podstawie Twojej receptury, bułki drożdżowe. Nie były tak ładne, jak te Twoje wczorajsze, ale za to super smakowały.
Czekam na styczniowe spotkanie tak niecierpliwie, jak Ty na swoją nową kuchnią.
Pozdrawiam Cią serdecznie.
Marta
Cytować
0 #3 Wanda 2012-09-17 14:28
W lewym górnym rogu jest menu. Proszą kliknąć: Zakwas - porady praktyczne i tam będzie bardzo szczegółowa informacja jak zrobić zakwas.
Cytować
+1 #2 krystyna 2012-09-17 07:50
Proszą mi napisać jak się robi zakwas. Dziąkują , pozdrawiam. :-)
Cytować
0 #1 Elzbieta Wilkins 2012-08-16 14:37
Witam !
Kilka dni temu widzialam na Pani
stronie przepis na chleb belgijski,chyba
tak sie nazywal. Zakwas 60 godzinny z cukrem. Nie zdazylam go wydrukowac.Czy moze mi pani pomodz? Mieszkam w USA,chleby to nie sa smaczne, wiec czasami, jak mam chec na dobry chleb to musze sama go zrobic.Ten przepis byl dobry. Pozdrawiam
Cytować

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Statystyki

Dzisiaj 57

Wczoraj 135

Tydzień 611

Miesiąc 2930

Wszystkich 13791104