Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • O mnie

    MalgorzataZielinska MalgorzataZielinska 08.04.2019 14:24
    Winna może być mąka, temperatura otoczenia, wilgotność etc. - Jeśli mąka to radziłabym dodać trochę innej ...
     
  • O mnie

    AgaD AgaD 08.04.2019 11:41
    Popsuly mi sie orkiszowe chleby, 2 miesiace wychodzily ok i nagle mi sie popsuly. Ciasto luzniejsze i ...
     
  • warsztaty pieczenia chleba

    MalgorzataZielinska MalgorzataZielinska 07.04.2019 18:33
    [ Nie prowadzę już od dawna warsztatów z pieczenia. Pozdrawiam
     
  • warsztaty pieczenia chleba

    Magda Magda 07.04.2019 09:08
    Witam, czy beda organizowane w najlbiższych miesiącach warsztaty? Jeśli tak proszę o podanie miejscowosci ...
     
  • O mnie

    MalgorzataZielinska MalgorzataZielinska 06.04.2019 20:53
    No tak, teraz rozumiem. Zielona Wyspa to wyzwanie jeśli chodzi o pieczenie chleba. Wiem coś o tym ...

Rozpoczelam akcje "WSPӓLNE PIECZENIE"!! Relacja z pieczenia z Kasię tutaj!

Komentarze   

0 #5 mirabbelka 2012-11-26 08:05
Bardzo sie cieszą.
Dla mnie nasze spotkanie i okazja do wspolnego pieczenie to była tez duża przjemnośc.
Pozdrawiam
M.
Cytować
0 #4 marta 2012-11-25 19:52
Mirabellko, jeszcze raz bardzo Ci dziąkują za wspólne pieczenie! Dzięki Tobie odczarowałam ciasto drożdżowe w mojej głowie i dzisiaj upiekłam własne, na podstawie Twojej receptury, bułki drożdżowe. Nie były tak ładne, jak te Twoje wczorajsze, ale za to super smakowały.
Czekam na styczniowe spotkanie tak niecierpliwie, jak Ty na swoją nową kuchnią.
Pozdrawiam Cią serdecznie.
Marta
Cytować
0 #3 Wanda 2012-09-17 14:28
W lewym górnym rogu jest menu. Proszą kliknąć: Zakwas - porady praktyczne i tam będzie bardzo szczegółowa informacja jak zrobić zakwas.
Cytować
+1 #2 krystyna 2012-09-17 07:50
Proszą mi napisać jak się robi zakwas. Dziąkują , pozdrawiam. :-)
Cytować
0 #1 Elzbieta Wilkins 2012-08-16 14:37
Witam !
Kilka dni temu widzialam na Pani
stronie przepis na chleb belgijski,chyba
tak sie nazywal. Zakwas 60 godzinny z cukrem. Nie zdazylam go wydrukowac.Czy moze mi pani pomodz? Mieszkam w USA,chleby to nie sa smaczne, wiec czasami, jak mam chec na dobry chleb to musze sama go zrobic.Ten przepis byl dobry. Pozdrawiam
Cytować

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Statystyki

Dzisiaj 82

Wczoraj 459

Tydzień 2814

Miesiąc 8497

Wszystkich 13416787