Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • chleb razowy mieszany

    MałgorzataZielinska MałgorzataZielinska 01.07.2020 16:47
    To akurat nie jest chleb łatwy do tzw składania. Ma dużo maki razowej, wiec najłatwiej piec go w ...
     
  • chleb razowy mieszany

    George Spike George Spike 01.07.2020 13:14
    Czy można co 30min. składać chleb np.3krotnie?
     
  • Zakwas - porady praktyczne

    MałgorzataZielinska MałgorzataZielinska 30.06.2020 12:06
    Może mieć za ciepło. Przy obecnej pogodzie: wysokich temperaturach i wilgotności zakwas przyrasta ...
     
  • Zakwas - porady praktyczne

    Sandra Sandra 30.06.2020 11:05
    dzień dobry, Mój 4 miesięczny zakwas spleśniał w lodówce i próbuję od tygodnia zrobić nowy- już po ...
     
  • Mamy zakwas i co dalej?

    MałgorzataZielinska MałgorzataZielinska 28.06.2020 14:03
    Nie, zazwyczaj są to małe resztki wiec nie robię ceregieli. Najważniejsze w tym wszystkim jest jednak ...

Rozpoczelam akcje "WSPӓLNE PIECZENIE"!! Relacja z pieczenia z Kasię tutaj!

Komentarze   

0 #5 mirabbelka 2012-11-26 08:05
Bardzo sie cieszą.
Dla mnie nasze spotkanie i okazja do wspolnego pieczenie to była tez duża przjemnośc.
Pozdrawiam
M.
Cytować
0 #4 marta 2012-11-25 19:52
Mirabellko, jeszcze raz bardzo Ci dziąkują za wspólne pieczenie! Dzięki Tobie odczarowałam ciasto drożdżowe w mojej głowie i dzisiaj upiekłam własne, na podstawie Twojej receptury, bułki drożdżowe. Nie były tak ładne, jak te Twoje wczorajsze, ale za to super smakowały.
Czekam na styczniowe spotkanie tak niecierpliwie, jak Ty na swoją nową kuchnią.
Pozdrawiam Cią serdecznie.
Marta
Cytować
0 #3 Wanda 2012-09-17 14:28
W lewym górnym rogu jest menu. Proszą kliknąć: Zakwas - porady praktyczne i tam będzie bardzo szczegółowa informacja jak zrobić zakwas.
Cytować
+1 #2 krystyna 2012-09-17 07:50
Proszą mi napisać jak się robi zakwas. Dziąkują , pozdrawiam. :-)
Cytować
0 #1 Elzbieta Wilkins 2012-08-16 14:37
Witam !
Kilka dni temu widzialam na Pani
stronie przepis na chleb belgijski,chyba
tak sie nazywal. Zakwas 60 godzinny z cukrem. Nie zdazylam go wydrukowac.Czy moze mi pani pomodz? Mieszkam w USA,chleby to nie sa smaczne, wiec czasami, jak mam chec na dobry chleb to musze sama go zrobic.Ten przepis byl dobry. Pozdrawiam
Cytować

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Statystyki

Dzisiaj 226

Wczoraj 379

Tydzień 2176

Miesiąc 1419

Wszystkich 13614108