Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • Pieczywo żytnie

    Małgorzata Zielinska Małgorzata Zielinska 17.01.2022 19:30
    Niestety, moja strona jest już bardzo stara i dziurawa. Niektóre artykuły znikają, niektórych nie ...
     
  • Pieczywo żytnie

    Mirosława Mirosława 17.01.2022 17:36
    Dzień dobry. Chciałam upiec chleb razowy żytni z ziemniakami ( piekłam go już kilkakrotnie ,ale dość ...
     
  • Pieczywo mieszane

    Małgorzata Zielinska Małgorzata Zielinska 11.01.2022 20:59
    Przyczyn może być wiele. Zła konsystencja ciasta, czyli za dużo lub za mało wody. Złe wyrośnięcie ...
     
  • Pieczywo mieszane

    Elżbieta Elżbieta 11.01.2022 18:51
    Proszę o radę dlaczego chleb po upieczeniu (nie zawsze) ma odstającą skórkę? Dziękuję i pozdrawiam.
     
  • Przechowywanie zakwasu

    Gosia Gosia 12.07.2021 07:15
    Witam, Pisze do Pani tak dla spokojnosci ducha :-) . Po wyciagnieciu zakwasu z lodowki, poczekac ...

Rozpoczelam akcje "WSPӓLNE PIECZENIE"!! Relacja z pieczenia z Kasię tutaj!

Komentarze   

0 #5 mirabbelka 2012-11-26 08:05
Bardzo sie cieszą.
Dla mnie nasze spotkanie i okazja do wspolnego pieczenie to była tez duża przjemnośc.
Pozdrawiam
M.
Cytować
0 #4 marta 2012-11-25 19:52
Mirabellko, jeszcze raz bardzo Ci dziąkują za wspólne pieczenie! Dzięki Tobie odczarowałam ciasto drożdżowe w mojej głowie i dzisiaj upiekłam własne, na podstawie Twojej receptury, bułki drożdżowe. Nie były tak ładne, jak te Twoje wczorajsze, ale za to super smakowały.
Czekam na styczniowe spotkanie tak niecierpliwie, jak Ty na swoją nową kuchnią.
Pozdrawiam Cią serdecznie.
Marta
Cytować
0 #3 Wanda 2012-09-17 14:28
W lewym górnym rogu jest menu. Proszą kliknąć: Zakwas - porady praktyczne i tam będzie bardzo szczegółowa informacja jak zrobić zakwas.
Cytować
+1 #2 krystyna 2012-09-17 07:50
Proszą mi napisać jak się robi zakwas. Dziąkują , pozdrawiam. :-)
Cytować
0 #1 Elzbieta Wilkins 2012-08-16 14:37
Witam !
Kilka dni temu widzialam na Pani
stronie przepis na chleb belgijski,chyba
tak sie nazywal. Zakwas 60 godzinny z cukrem. Nie zdazylam go wydrukowac.Czy moze mi pani pomodz? Mieszkam w USA,chleby to nie sa smaczne, wiec czasami, jak mam chec na dobry chleb to musze sama go zrobic.Ten przepis byl dobry. Pozdrawiam
Cytować

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Statystyki

Dzisiaj 102

Wczoraj 300

Tydzień 1236

Miesiąc 7369

Wszystkich 13766751