Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • Wyrastanie i formowanie chleba

    MZ MZ 16.09.2019 12:48
    Ciasto w piekarniku nie rośnie! Błędem jest jeśli opada, a tu przyczyna może być przerosniecie (zbyt ...
     
  • Wyrastanie i formowanie chleba

    MZ MZ 15.09.2019 09:53
    Z moich doświadczeń wynika, ze ciasto żytnie, szczególnie te bez dodatku maki pszennej, dużo ...
     
  • Wyrastanie i formowanie chleba

    Krzysztof B Krzysztof B 15.09.2019 09:19
    Pani Małgorzato, mam jeszcze jedno pytanie odnośnie wyrastania chleba żytniego. Większość przepisów i ...
     
  • Wyrastanie i formowanie chleba

    Wojtek Wojtek 14.09.2019 13:32
    Mam taki problem, że mój chleb ładnie wyrasta w koszyku, ale po pocięciu go żyletką rozchodzi się na ...
     
  • Zakwas - porady praktyczne

    MZ MZ 12.09.2019 12:04
    Może przyczyna tkwi w tym, ze ilość wyjściowa jest za duża. Zostawiamy tylko 2-3 łyżki starego zakwasu ...

Rozpoczelam akcje "WSPӓLNE PIECZENIE"!! Relacja z pieczenia z Kasię tutaj!

Komentarze   

0 #5 mirabbelka 2012-11-26 08:05
Bardzo sie cieszą.
Dla mnie nasze spotkanie i okazja do wspolnego pieczenie to była tez duża przjemnośc.
Pozdrawiam
M.
Cytować
0 #4 marta 2012-11-25 19:52
Mirabellko, jeszcze raz bardzo Ci dziąkują za wspólne pieczenie! Dzięki Tobie odczarowałam ciasto drożdżowe w mojej głowie i dzisiaj upiekłam własne, na podstawie Twojej receptury, bułki drożdżowe. Nie były tak ładne, jak te Twoje wczorajsze, ale za to super smakowały.
Czekam na styczniowe spotkanie tak niecierpliwie, jak Ty na swoją nową kuchnią.
Pozdrawiam Cią serdecznie.
Marta
Cytować
0 #3 Wanda 2012-09-17 14:28
W lewym górnym rogu jest menu. Proszą kliknąć: Zakwas - porady praktyczne i tam będzie bardzo szczegółowa informacja jak zrobić zakwas.
Cytować
+1 #2 krystyna 2012-09-17 07:50
Proszą mi napisać jak się robi zakwas. Dziąkują , pozdrawiam. :-)
Cytować
0 #1 Elzbieta Wilkins 2012-08-16 14:37
Witam !
Kilka dni temu widzialam na Pani
stronie przepis na chleb belgijski,chyba
tak sie nazywal. Zakwas 60 godzinny z cukrem. Nie zdazylam go wydrukowac.Czy moze mi pani pomodz? Mieszkam w USA,chleby to nie sa smaczne, wiec czasami, jak mam chec na dobry chleb to musze sama go zrobic.Ten przepis byl dobry. Pozdrawiam
Cytować

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Statystyki

Dzisiaj 249

Wczoraj 241

Tydzień 249

Miesiąc 3927

Wszystkich 13452030