- w dodatku do numeru 14 (z dnia 2.kwietnia 2009) tygodnika Chwila dla Ciebie ukazał sie mały zbiór przepisów chlebowych na zakwasie.
Bardzo mnie ucieszyla ta propozycja Wydawnictwa Bauer. Biorąc pod uwagą dość niską cene gazety i jej duży naklad, nawet osoby, nie mające dostąpu do internetu, bądz nie umiejace sie poslugiwać komputerem, będą mogly sprobować pieczenia w domu.
- w marcowym numerze Olivii ukazal sie artykul "Kuchenne Boginie" (niedostepny online)
o blogerkach kulinarnych czyli Komarce, Ptasi i mojej skromnej osobie :)
fragment wywiadu ze mna:
"(....) W pieczeniu chleba jest magia - mówi Malgorzata - zapach, smak wygląd.
W ciagu 5 lat upiekłam mnóstwo chlebów, ale każdy pieczony przeze mnie bochenek do dzisiaj wywoluje we mnie radość, kiedy wyjmują go z piekarnika. A to inaczej sie zarumieni, troche inny bedzie mial ksztalt i naciącia, smak też cząsto nie daje sie powtórzyć.
Tylko chleby pieczone w piekarni z mnóstwem chemii i polepszaczy wyglądają zawsze tak samo..... "