Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • Wyposażenie domowej piekarni

    MalgorzataZielinska MalgorzataZielinska 19.01.2018 17:03
    Mam Kaisera te owalna, ona nie jest emaliowana tylko ze specjalna powłoka. .Uzywam jej już chyba ...
     
  • Wyposażenie domowej piekarni

    Asia Asia 19.01.2018 11:54
    https://www.garneczki.pl/produkt/forma-do-chleba-kaiser-la-forme-plus-36-5-cm,7342. A ja się zastanawiam ...
     
  • Wyposażenie domowej piekarni

    MalgorzataZielinska MalgorzataZielinska 19.01.2018 11:27
    Weź pod uwagę, ze w piekarni n i g d y nie pieką na samym zakwasie i wyrastanie z dodatkiem drożdży trwa ...
     
  • Wyposażenie domowej piekarni

    Basia Basia 19.01.2018 08:59
    Też kupiłam formy Wilton i są już przeszłością, niestety, ale przy pieczeniu 3-4 razy w tygodniu ...
     
  • Wyposażenie domowej piekarni

    MalgorzataZielinska MalgorzataZielinska 18.01.2018 22:07
    Pieke w formach powlekanych np firmy Wilton. Nie są najtańsze, ale śłużą mi już dość długo. Używam ...

- w dodatku do numeru 14 (z dnia 2.kwietnia 2009) tygodnika Chwila dla Ciebie ukazał sie mały zbiór przepisów chlebowych na zakwasie.

Bardzo mnie ucieszyla ta propozycja Wydawnictwa Bauer. Biorąc pod uwagą dość niską cene gazety i jej duży naklad, nawet osoby, nie mające dostąpu do internetu, bądz nie umiejace sie poslugiwać komputerem, będą mogly sprobować pieczenia w domu.


- w marcowym numerze Olivii ukazal sie artykul "Kuchenne Boginie" (niedostepny online)

o blogerkach kulinarnych czyli Komarce, Ptasi i mojej skromnej osobie :)


fragment wywiadu ze mna:

"(....) W pieczeniu chleba jest magia - mówi Malgorzata - zapach, smak wygląd.

W ciagu 5 lat upiekłam mnóstwo chlebów, ale każdy pieczony przeze mnie bochenek do dzisiaj wywoluje we mnie radość, kiedy wyjmują go z piekarnika. A to inaczej sie zarumieni, troche inny bedzie mial ksztalt i naciącia, smak też cząsto nie daje sie powtórzyć.

Tylko chleby pieczone w piekarni z mnóstwem chemii i polepszaczy wyglądają zawsze tak samo..... "

Komentarze   

+2 #1 ewa 2010-09-07 14:31
Mirableko jestes gwiazda;)) a co do Twojej wypowiedzi to masz absolutna racje :) kazdy chleb jest inny i kazdy cieszy :) musze isc do empiku i przejrzec Olivie choc unikam takich czasopism :D
Cytować

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Statystyki

Dzisiaj 22

Wczoraj 501

Tydzień 2381

Miesiąc 8836

Wszystkich 13250131