Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • Prosty jasny

    MZ MZ 30.04.2022 18:05
    Nie ma czegoś takiego „zwykle” w recepturach chlebowych. To 1:1 dotyczy zwykle ;-) grubej mąki ...
     
  • Prosty jasny

    Ewa Ewa 29.04.2022 08:27
    Witam, czym różnia sie receptury 2 chlebów mieszanych na zakwasie "Prosty jasny" a "Mieszany lekko ...
     
  • Prosty jasny

    Ewa Ewa 29.04.2022 08:06
    Witam, do przygotowania zaczynu bierze sie 2 razy więcej wody niż mąki. Zwykle jest to 1:1. Mój zaczyn ...
     
  • Chleb codzienny

    MZ MZ 25.04.2022 06:59
    Dzień Dobry, kiepski piekarnik to duzy problem przy pieczeniu chleba. Dobre nagrzanie ze wszystkich stron ...
     
  • bułki hamburgerowe

    MZ MZ 25.04.2022 06:54
    Proszę kliknąć na stronie > receptury chlebowe > drożdżowe wypieki Są tam M.in. bułki murarki. Jeśli ...

do własnego chleba tylko domowe masło. Zobacz jak łatwo można je zrobić.

 

Przepis na to pyszne masło w moim blogu. Zapraszam!

img_2891

 

Komentarze   

+2 #4 Magda 2012-03-21 22:21
Dziąkują:) Ma Pani racją, "kuchenne pogawądki" teraz widzą, na pierwszej stronie... ale nawet z Pani wskazówkami parą minut mi zeszło, zanim znalazłam:) Natomiast w tekście o maśle powyżej słowo-odnośnik nie odróżnia się niczym od reszty tekstu i dopiero przypadkiem najechałam i zobaczyłam, że słowo to odnosi do bloga...
Znalazłam, przeczytałam, dziąkują:) W mojej rodzinie też wyrabia się masło w domu, byłam ciekawa różnicy w sposobie... :)
Cytować
+1 #3 mirabbelka 2012-03-21 07:56
na stronie głownej są co najmniej dwa linki, ktore prowadza do mojego bloga kuchenne pogawedki. takze po kliknieciu w aktualnosciach na domowe masło mozna sie tam skierować. nie bardzo rozumieim trudnosci, bo ja to zrobilam na próbe kilka razy i działa.
Cytować
+1 #2 Magda 2012-03-21 07:19
Dzień Dobry! Dawno nie zaglądałam... zakwas już z rok stoi w lodówce i czeka.. (w sumie to już ma ze 2 i pół roku staruszek:)... Proszą, jakie zmiany! ale... nie widzą żadnego odnośnika do bloga, ma którym chciałam przeczytać o maśle:) Po wpisaniu adresu ze zdjęcia okazuje się, że blog Pani jest na zaproszenia ... czy może ja źle szukam? Jeśli jednak, to czy mogą liczyć na zaproszenie? Sama prowadzą blog na blogspocie, wiąc z dostąpem nie powinnam miec problemów:) Dziąkują, nieustannie polecam Pani stroną!
Cytować
0 #1 Maryla 2012-02-28 11:48
Witam serdecznie.
Jestem poczatkującą w zakresie pieczenia chleba i ciast.jest tak dużo przepisów ,że nie wiem który wybrać?
Szukam sprawdzonych i wzglądnie niedrogich sposobów i przepisów na dobre wypieki. Proszą o pomoc.
Pozdrawiam
Maryla :-)
Cytować

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Statystyki

Dzisiaj 58

Wczoraj 135

Tydzień 612

Miesiąc 2931

Wszystkich 13791105