Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • O mnie

    Iga Iga 03.01.2019 01:47
    Dziękuję za Pani wpisy, zawsze mogłam coś pouczającego i przydatnego dla siebie znaleźć. Pozdrawiam
     
  • Wyrastanie i formowanie chleba

    MalgorzataZielinska MalgorzataZielinska 28.12.2018 22:04
    Może być kilka powodów. 1. Zbyt szybkie wyrastanie, może za wysoka temperatura wyrastania (podgrzewanie ...
     
  • Moje chleby - receptury

    MalgorzataZielinska MalgorzataZielinska 28.12.2018 21:55
    Dzień Dobry :-) Trudne zadanie - chyba niewiele pomogę. Na dobra sprawę prawie każdy chleb powinien taki ...
     
  • Wyrastanie i formowanie chleba

    Ewelina Ewelina 28.12.2018 17:13
    Witam od pewnego czasu mam problem z żytnim chlebem na zakwasie. Otóż to ze rozczyn a później ciasto ...
     
  • Moje chleby - receptury

    Monika Monika 27.12.2018 14:24
    Dzień dobry :) Chciałabym uprzejmie zapytać, jak zaprojektować recepturę na chleb na podobieństwo do ...

Aktualności

Placek, najczęściej drożdżowy z serem. Moja wersja podpatrzona w Gruzji

Szybki zakwas z gotowanego ziemniaka i chleb już trzeciego dnia.

 

bedzie dostepna od maja.

 

Wielu domowych piekarzy szuka dobrej mąki. Ja też. Cieszę się, że udało mi się znależć kogoś, komu tak jak mnie zależy i jeszcze się chce.

wspólne pieczenie tym razem wyjazdowo, relacja tutaj