Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • Żytni razowy z kminkiem

    Tomasz Tomasz 18.10.2019 17:33
    Teraz po latach, a wracam tutaj regularnie, rozumiem jak ten chleb jest zrobiony. Fermentacja mlekowa ...
     
  • Razowy 90% żytni

    MalgorzataZielinska MalgorzataZielinska 15.10.2019 20:17
    Myśle, ze modyfikacje zaszkodziły. Jeśli nie robiłaś zaczynu trójfazowego, dokładnie tak jak w przepisie ...
     
  • Razowy 90% żytni

    kasia kasia 15.10.2019 17:54
    Witam, piekłam ten chleb 3-krotnie z lekką modyfikacją przepisu - użyłam zakwasu 60-godzinnego (mój ma ...
     
  • Pieczywo mieszane

    MalgorzataZielinska MalgorzataZielinska 02.10.2019 13:52
    Smak i zapach chleba zależy od rodzaju mąki i dodatków. Zapach to właściwie tylko w czasie pieczenia ...
     
  • Pieczywo mieszane

    Anna Anna 02.10.2019 08:58
    Witam Od jakiegoś czasu mam problem z pieczeniem chleba Po upieczeniu nie pachnie i bez smaku sol ...

Aktualności

Placek, najczęściej drożdżowy z serem. Moja wersja podpatrzona w Gruzji

Szybki zakwas z gotowanego ziemniaka i chleb już trzeciego dnia.

 

bedzie dostepna od maja.

 

Wielu domowych piekarzy szuka dobrej mąki. Ja też. Cieszę się, że udało mi się znależć kogoś, komu tak jak mnie zależy i jeszcze się chce.

wspólne pieczenie tym razem wyjazdowo, relacja tutaj