Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • Szybki chleb na trudny czas

    MZ MZ 19.09.2020 10:58
    Powaznie. Przy tak długim czasie wyrastania absolutnie wystarczy. Nigdy nie używam 25g drożdży na ...
     
  • Szybki chleb na trudny czas

    hmm hmm 19.09.2020 09:41
    Poważnie 8g świeżych drożdży wystarczy na 0,5kg mąki? W większości przepisów jest to ok 25g świeżych ...
     
  • Biały chleb z SF

    Katalein Katalein 16.09.2020 07:16
    A u mnie jest często tak, że właśnie chleb, który długo (np. przez noc) stał w lodówce, bardziej ...
     
  • Biały chleb z SF

    Małgorzata Zielinska Małgorzata Zielinska 11.09.2020 06:31
    Rzeczywiście można wyłożyć ściereczka lniana. W piekarniach maja takie koszyki wyłożone na stałe dość ...
     
  • Biały chleb z SF

    wojciech wojciech 10.09.2020 22:03
    Dzień dobry. Jaki ma Pani trik na ochronę chleba przed przyklejeniem do koszyka ? Ja posypujęmąką ...

Kolejne spotkanie, specjalnie na życzenie - przedświateczne drożdżowe wypieki

Wyrabianie ciasta drożdżowego na blacie bez użycia miksera

001 

ogromne skupienie

004

i dużo zabawy

012

013

formowanie fougasse

019

010

i różnego rodzaju bułeczek i drożdżówek

006

Spotkanie było świetne!

A tak nam się upiekłoUśmiech

022

028

035

033

 

Warszawa, 12.kwietnia 2014

Komentarze   

0 #3 Małgorzata Zielinska 2015-03-04 13:09
Od razu widać, ze nie dojechaleś, bo zdjecia juz nie takie dobre :lol: :lol:
Cytować
0 #2 Romek 2015-03-04 12:52
Straszna szkoda, że pokonało mnie zapalenie oskrzeli i nie udało mi się dojechać na spotkanie :sad:
Cytować
0 #1 Paweł 2014-05-03 10:45
... i ja tam byłem,
ciasto gniotłem i mięsiłem,
potem upiekłem i spożyłem :D

A tak na poważnie: na moje, nieskromnie powiem, naprawdę niemałe doświadczenie szkoleniowe, było naprawdę suuuuper. Najlepsze połączenie teorii i praktyki w najlepszym "opakowaniu". Małgosia, to rzeczywiście krynica wiedzy piekarskiej. Plusy szkolenia, które chciałbym podkreślić to:
- mała grupa (czułem się "dopieszczony")
- teoria umiejętnie wpleciona w działania praktyczne
- oczywiście "szefowa":)
- bezwstydnie (za)niska cena :)
Jest również niestety minus: zdecydowanie za mało i za krótko! Te kilka godzin mija niespostrzeżenie - to niestety immanentna cecha dobrych warsztatów "on the job".
Małgosiu, gratuluję, niesiesz kaganek oświaty piekarskiej w lud :). Dziękuję, tak trzymaj :).
Paweł
ps. moim (i ni tylko moim) skromnym zdaniem, biorąc pod uwagę takie wartości jak: poziom merytoryczny warsztatów, otoczenie biznesowe (ogólna oferta i cena podobnych projektów, kto prowadzi), proponowana formuła szkolenia (kameralne - 5,6 osób, on the job), to te warsztaty powinny kosztować więcej
Cytować

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Statystyki

Dzisiaj 204

Wczoraj 281

Tydzień 1806

Miesiąc 5312

Wszystkich 13636788