Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • Wyposażenie domowej piekarni

    MalgorzataZielinska MalgorzataZielinska 19.01.2018 17:03
    Mam Kaisera te owalna, ona nie jest emaliowana tylko ze specjalna powłoka. .Uzywam jej już chyba ...
     
  • Wyposażenie domowej piekarni

    Asia Asia 19.01.2018 11:54
    https://www.garneczki.pl/produkt/forma-do-chleba-kaiser-la-forme-plus-36-5-cm,7342. A ja się zastanawiam ...
     
  • Wyposażenie domowej piekarni

    MalgorzataZielinska MalgorzataZielinska 19.01.2018 11:27
    Weź pod uwagę, ze w piekarni n i g d y nie pieką na samym zakwasie i wyrastanie z dodatkiem drożdży trwa ...
     
  • Wyposażenie domowej piekarni

    Basia Basia 19.01.2018 08:59
    Też kupiłam formy Wilton i są już przeszłością, niestety, ale przy pieczeniu 3-4 razy w tygodniu ...
     
  • Wyposażenie domowej piekarni

    MalgorzataZielinska MalgorzataZielinska 18.01.2018 22:07
    Pieke w formach powlekanych np firmy Wilton. Nie są najtańsze, ale śłużą mi już dość długo. Używam ...

Kolejne spotkanie, specjalnie na życzenie - przedświateczne drożdżowe wypieki

Wyrabianie ciasta drożdżowego na blacie bez użycia miksera

001 

ogromne skupienie

004

i dużo zabawy

012

013

formowanie fougasse

019

010

i różnego rodzaju bułeczek i drożdżówek

006

Spotkanie było świetne!

A tak nam się upiekłoUśmiech

022

028

035

033

 

Warszawa, 12.kwietnia 2014

Komentarze   

0 #3 Małgorzata Zielinska 2015-03-04 13:09
Od razu widać, ze nie dojechaleś, bo zdjecia juz nie takie dobre :lol: :lol:
Cytować
0 #2 Romek 2015-03-04 12:52
Straszna szkoda, że pokonało mnie zapalenie oskrzeli i nie udało mi się dojechać na spotkanie :sad:
Cytować
0 #1 Paweł 2014-05-03 10:45
... i ja tam byłem,
ciasto gniotłem i mięsiłem,
potem upiekłem i spożyłem :D

A tak na poważnie: na moje, nieskromnie powiem, naprawdę niemałe doświadczenie szkoleniowe, było naprawdę suuuuper. Najlepsze połączenie teorii i praktyki w najlepszym "opakowaniu". Małgosia, to rzeczywiście krynica wiedzy piekarskiej. Plusy szkolenia, które chciałbym podkreślić to:
- mała grupa (czułem się "dopieszczony")
- teoria umiejętnie wpleciona w działania praktyczne
- oczywiście "szefowa":)
- bezwstydnie (za)niska cena :)
Jest również niestety minus: zdecydowanie za mało i za krótko! Te kilka godzin mija niespostrzeżenie - to niestety immanentna cecha dobrych warsztatów "on the job".
Małgosiu, gratuluję, niesiesz kaganek oświaty piekarskiej w lud :). Dziękuję, tak trzymaj :).
Paweł
ps. moim (i ni tylko moim) skromnym zdaniem, biorąc pod uwagę takie wartości jak: poziom merytoryczny warsztatów, otoczenie biznesowe (ogólna oferta i cena podobnych projektów, kto prowadzi), proponowana formuła szkolenia (kameralne - 5,6 osób, on the job), to te warsztaty powinny kosztować więcej
Cytować

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Statystyki

Dzisiaj 22

Wczoraj 501

Tydzień 2381

Miesiąc 8836

Wszystkich 13250131