Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • Pieczywo żytnie

    MZ MZ 10.08.2018 17:05
    Przeczytaj odpowiedz niżej do Łucji
     
  • Pieczywo żytnie

    Wojciech Wojciech 10.08.2018 09:20
    Witam, wszystkich. Już jakiś czas piekę chleb na zakwasie z mąki 2000 + 720. Co jakiś czas powraca ...
     
  • Zakwas - porady praktyczne

    Franz Franz 07.08.2018 18:04
    Witam, mam pewien problem z zakwasem, w zasadzie to już kilka razy robiłem podejście do niego i za ...
     
  • Pieczenie

    MZ MZ 31.07.2018 17:18
    Wg mojej wiedzy i doświadczenia nie jest to właściwe, ale przecież najważniejsze ze jesteś zadowolona ...
     
  • Pieczenie

    Marysia Marysia 31.07.2018 12:25
    No nie wiem. Ja tam piekę orkiszowy na zakwasie w normalnym elektrycznym piekarniku, na grzałce ...

Kolejne spotkanie, specjalnie na życzenie - przedświateczne drożdżowe wypieki

Wyrabianie ciasta drożdżowego na blacie bez użycia miksera

001 

ogromne skupienie

004

i dużo zabawy

012

013

formowanie fougasse

019

010

i różnego rodzaju bułeczek i drożdżówek

006

Spotkanie było świetne!

A tak nam się upiekłoUśmiech

022

028

035

033

 

Warszawa, 12.kwietnia 2014

Komentarze   

0 #3 Małgorzata Zielinska 2015-03-04 13:09
Od razu widać, ze nie dojechaleś, bo zdjecia juz nie takie dobre :lol: :lol:
Cytować
0 #2 Romek 2015-03-04 12:52
Straszna szkoda, że pokonało mnie zapalenie oskrzeli i nie udało mi się dojechać na spotkanie :sad:
Cytować
0 #1 Paweł 2014-05-03 10:45
... i ja tam byłem,
ciasto gniotłem i mięsiłem,
potem upiekłem i spożyłem :D

A tak na poważnie: na moje, nieskromnie powiem, naprawdę niemałe doświadczenie szkoleniowe, było naprawdę suuuuper. Najlepsze połączenie teorii i praktyki w najlepszym "opakowaniu". Małgosia, to rzeczywiście krynica wiedzy piekarskiej. Plusy szkolenia, które chciałbym podkreślić to:
- mała grupa (czułem się "dopieszczony")
- teoria umiejętnie wpleciona w działania praktyczne
- oczywiście "szefowa":)
- bezwstydnie (za)niska cena :)
Jest również niestety minus: zdecydowanie za mało i za krótko! Te kilka godzin mija niespostrzeżenie - to niestety immanentna cecha dobrych warsztatów "on the job".
Małgosiu, gratuluję, niesiesz kaganek oświaty piekarskiej w lud :). Dziękuję, tak trzymaj :).
Paweł
ps. moim (i ni tylko moim) skromnym zdaniem, biorąc pod uwagę takie wartości jak: poziom merytoryczny warsztatów, otoczenie biznesowe (ogólna oferta i cena podobnych projektów, kto prowadzi), proponowana formuła szkolenia (kameralne - 5,6 osób, on the job), to te warsztaty powinny kosztować więcej
Cytować

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Statystyki

Dzisiaj 87

Wczoraj 335

Tydzień 701

Miesiąc 4246

Wszystkich 13324232