Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • Chleba

    MalgorzataZielinska MalgorzataZielinska 11.12.2018 13:52
    Jak każdy może być pieczony również w formie.
     
  • Chleba

    Aga Aga 11.12.2018 13:16
    Czy ten chleb musi być pieczony na kamieniu?
     
  • Chleb z kaszy palonej

    Bożena Bożena 09.12.2018 11:21
    :lol: Upiekłam wczoraj w wąskich foremkach te gryczane chleby. Samoocena: są extra. :lol: No cóż ...
     
  • Chleb z kaszy palonej

    Bożena Bożena 05.12.2018 14:28
    Dziękuję Pani Małgorzato. :-) Wracam do pieczenia w keksówkach.
     
  • Chleb z kaszy palonej

    MalgorzataZielinska MalgorzataZielinska 04.12.2018 19:11
    To z pewnością wina płaskiej blachy. Wszelkie razowce lubią wąskie blaszki, tylko wtedy maja dopieczone ...

Kolejne spotkanie, specjalnie na życzenie - przedświateczne drożdżowe wypieki

Wyrabianie ciasta drożdżowego na blacie bez użycia miksera

001 

ogromne skupienie

004

i dużo zabawy

012

013

formowanie fougasse

019

010

i różnego rodzaju bułeczek i drożdżówek

006

Spotkanie było świetne!

A tak nam się upiekłoUśmiech

022

028

035

033

 

Warszawa, 12.kwietnia 2014

Komentarze   

0 #3 Małgorzata Zielinska 2015-03-04 13:09
Od razu widać, ze nie dojechaleś, bo zdjecia juz nie takie dobre :lol: :lol:
Cytować
0 #2 Romek 2015-03-04 12:52
Straszna szkoda, że pokonało mnie zapalenie oskrzeli i nie udało mi się dojechać na spotkanie :sad:
Cytować
0 #1 Paweł 2014-05-03 10:45
... i ja tam byłem,
ciasto gniotłem i mięsiłem,
potem upiekłem i spożyłem :D

A tak na poważnie: na moje, nieskromnie powiem, naprawdę niemałe doświadczenie szkoleniowe, było naprawdę suuuuper. Najlepsze połączenie teorii i praktyki w najlepszym "opakowaniu". Małgosia, to rzeczywiście krynica wiedzy piekarskiej. Plusy szkolenia, które chciałbym podkreślić to:
- mała grupa (czułem się "dopieszczony")
- teoria umiejętnie wpleciona w działania praktyczne
- oczywiście "szefowa":)
- bezwstydnie (za)niska cena :)
Jest również niestety minus: zdecydowanie za mało i za krótko! Te kilka godzin mija niespostrzeżenie - to niestety immanentna cecha dobrych warsztatów "on the job".
Małgosiu, gratuluję, niesiesz kaganek oświaty piekarskiej w lud :). Dziękuję, tak trzymaj :).
Paweł
ps. moim (i ni tylko moim) skromnym zdaniem, biorąc pod uwagę takie wartości jak: poziom merytoryczny warsztatów, otoczenie biznesowe (ogólna oferta i cena podobnych projektów, kto prowadzi), proponowana formuła szkolenia (kameralne - 5,6 osób, on the job), to te warsztaty powinny kosztować więcej
Cytować

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Statystyki

Dzisiaj 202

Wczoraj 327

Tydzień 529

Miesiąc 3591

Wszystkich 13364864