Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • Żytni z ziarnami

    karol karol 21.04.2017 07:37
    Czy ma znaczenie, czy po upieczeniu zapakuje go w folie aluminiowa czy polietylenowa? W tej folii ...
     
  • Najprostszy chleb z garnka

    Edyta Edyta 19.04.2017 20:05
    nie namaczaj garnka i bedzie ok!Garnek rzymski trzeba namaczać, to żeliwnego nie trzeba. Ja czasem piekę ...
     
  • Prosty jasny

    Tomasz Tomasz 17.04.2017 06:29
    Dzisiaj robię ten chleb z dodatkiem mąki żyniej razowej. Wg receptury Hamelmana na Vermont sourdough.
     
  • Chleb belgijski

    Monika Monika 16.04.2017 12:51
    Wlasnie po 5 latach wrocilam do tej strony i do tego przepisu. Bardzo sie ciesze,ze nadal tutaj jestes.
     
  • Moje chleby - receptury

    MZ MZ 14.04.2017 11:08
    Chleb zazwyczaj kruszy się, kiedy jest za mało płynów, czyli zbyt gęste ciasto. Często tez początkujący ...

W marcu odbyło sie kolejne pieczenie u mnie. 

Spotkanie w małej, ale bardzo sympatycznej grupie. Tym razem przeważała płeć męska. Jeden z Panów spontanicznie wziął mój aparat i troche rezygnując z przyjemności mieszania ciasta porobił piękne zdjęcia ze wszystkich etapów. Wreszcie mam rzetelna dokumentację, że te spotkania u mnie to nie fikcja.

025

040

Troche opowieści o akcesoriach domowego piekarza.

A potem już wspólne pieczenie.

002

Najpierw zytnie razowce.

017

potem jasny chleb na zakwasie

048

038

pieczony na kamieniu.

Udał nam  sie znakomicie i wbudził nawet zachwyt

037

045

Jeszcze gorący został zjedzony. 

Na koniec słodka niespodzianka, która czekała w lodówce. Wspólnie uformowaliśmy drożdżówki 

028

059

I wreszcie czas na chwilę relaksu

062

A na pożegnanie słoik z zakwasem na drogę!

057

Warszawa, 15.marca 2014


Komentarze   

0 #3 Małgorzata Zielinska 2015-03-04 13:03
Też bardzo mile wspominam, a to już prawie rok minął :-*
Pozdrawiam Cię. M
Cytować
0 #2 Romek 2015-03-04 12:54
O! Moje fotki :) Super szkolenie, super spotkanie i super ludzie. Pozdrawiam wszystkich serdecznie!!! :)
Cytować
0 #1 Paweł 2014-05-03 11:33
super fotorelacja, wszystko widać więc co tu więcej opisywać, tak właśnie było: merytorycznie, ciekawie, a przede wszystkim na luzie. Jedno z lepszych szkoleń w jakich brałem udział (ever). Dziękuję Małgosiu :D.
Cytować

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Statystyki

Dzisiaj 228

Wczoraj 634

Tydzień 3534

Miesiąc 14099

Wszystkich 13130138