Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • Prosty jasny

    Małgorzata Zielinska Małgorzata Zielinska 23.06.2017 17:11
    Chleb zawsze przykrywamy przy wyrastaniu. Im szczelniejsze przykrycie, tym większa szansa, ze wierzch ...
     
  • Prosty jasny

    grazyna grazyna 22.06.2017 08:39
    prosze mi powiedziec ,gdy wkladamy surowe ciasto do lodowki ,tak jak przy wyrastaniu w temper.pokoj.trzeba ...
     
  • Wyrastanie i formowanie chleba

    Małgorzata Zielinska Małgorzata Zielinska 11.06.2017 18:05
    Błąd jest przede wszystkim w przepisie na chleb. Na pierwszy rzut oka widać, ze jest w nim za mało ...
     
  • Wyrastanie i formowanie chleba

    Teresa Teresa 11.06.2017 16:34
    Mój chleb po raz 3 się nie udał. Co jest nie tak? Przepis na zakwas: 100 g mąki żytniej + 100 ml ...
     
  • Chleb belgijski

    Małgorzata Zielinska Małgorzata Zielinska 09.06.2017 13:17
    Bardzo chętnie, ale jakie jest pytanie ??

W marcu odbyło sie kolejne pieczenie u mnie. 

Spotkanie w małej, ale bardzo sympatycznej grupie. Tym razem przeważała płeć męska. Jeden z Panów spontanicznie wziął mój aparat i troche rezygnując z przyjemności mieszania ciasta porobił piękne zdjęcia ze wszystkich etapów. Wreszcie mam rzetelna dokumentację, że te spotkania u mnie to nie fikcja.

025

040

Troche opowieści o akcesoriach domowego piekarza.

A potem już wspólne pieczenie.

002

Najpierw zytnie razowce.

017

potem jasny chleb na zakwasie

048

038

pieczony na kamieniu.

Udał nam  sie znakomicie i wbudził nawet zachwyt

037

045

Jeszcze gorący został zjedzony. 

Na koniec słodka niespodzianka, która czekała w lodówce. Wspólnie uformowaliśmy drożdżówki 

028

059

I wreszcie czas na chwilę relaksu

062

A na pożegnanie słoik z zakwasem na drogę!

057

Warszawa, 15.marca 2014


Komentarze   

0 #3 Małgorzata Zielinska 2015-03-04 13:03
Też bardzo mile wspominam, a to już prawie rok minął :-*
Pozdrawiam Cię. M
Cytować
0 #2 Romek 2015-03-04 12:54
O! Moje fotki :) Super szkolenie, super spotkanie i super ludzie. Pozdrawiam wszystkich serdecznie!!! :)
Cytować
0 #1 Paweł 2014-05-03 11:33
super fotorelacja, wszystko widać więc co tu więcej opisywać, tak właśnie było: merytorycznie, ciekawie, a przede wszystkim na luzie. Jedno z lepszych szkoleń w jakich brałem udział (ever). Dziękuję Małgosiu :D.
Cytować

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Statystyki

Dzisiaj 24

Wczoraj 420

Tydzień 24

Miesiąc 10056

Wszystkich 13159866