Babeczki z mąki ryżowej
Składniki:
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C. Formę na babeczki natłuścić lub wyłożyć papierowymi papilotkami.
Jajka lekko ubić, połączyć z mlekiem, olejem i wanilią. Do drugiej miski przesiać mąkę z solą, proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodać wiórki kokosowe.
Połączyć mokre składniki z suchymi. Lekko wymieszać, nie wyrabiając. Nakładać łyżką w zagłębienia formy.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na środkową półkę. Piec ok. 25 minut do lekkiego ozłocenia.
Po upieczeniu wyjąć z formy i ostudzić.
Komentarze
Oczywiście, że lepiej nie robić. Najlepiej kupić gotowe w sklepie
One sa lekko wilgotne, ale nie kluchowate. prawdopodobnie zbyt dlugo wyrabialas ciasto. takie z dodatkiem proszku, czli klasyczne muffinkowe należy wyrabiać krótko, tylko do połączenia składników. Może tez zbyt mało proszku do pieczenia i po prostu nie wyrosły.
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.