Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • Prosty jasny

    Piotr Piotr 20.10.2018 18:29
    Masz rację, też to zauważyłem jednak wolałem się upewnić. Nasze mąki 7.5 mają w okolicach 10%białka plus ...
     
  • Prosty jasny

    MZ MZ 20.10.2018 15:32
    Wg mnie polska mąka 750 ma tak mało białka, ze chleby bochenkowe kiepsko wychodzą. Dlatego zwykle ...
     
  • Prosty jasny

    Piotr Piotr 20.10.2018 12:34
    Mam pytanie, dlaczego niektóre mieszane chlebki są na mące 550 a nie na 750 ???
     
  • Pszenno-żytni z ziemniakami

    Piotr Piotr 19.10.2018 15:06
    Super, dziękuję za radę :)
     
  • Pszenno-żytni z ziemniakami

    MZ MZ 19.10.2018 15:02
    Oczywiście, ze urośnie. Nakładamy ciasta tylko max do 3/4 wysokości. Czyli wody tyle, ile ciasta przed ...

Komentarze   

-2 #4 aśka ogrodniczka 2013-01-09 10:41
Wybierz nazwą z listy po lewej stronie.
Cytować
-2 #3 Sabina 2013-01-08 21:35
Kochani "chlebotwórcy" jak mam znaleźć pzepisy. Pomocy!!!
Cytować
+3 #2 przelicznik drożdzy 2011-06-22 17:21
http://home.earthlink.net/~ggda/convert.htm

Pierwsze trzy kolumny to drozdze suche w uncjach (oz) gramach (grams) i łyżeczkach (TSP) następne trzy to odpowiednik w drożdżach "mokrych"
Cytować
+2 #1 edek 2011-02-11 20:36
Witam
w Pani przepisach cząsto wystąpują drożdże instant. niestety mam problemy z ich dostaniem. Jaki jest przelicznik zwykłych drożdzy (w paczce) na te instant.
Cytować

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Statystyki

Dzisiaj 200

Wczoraj 363

Tydzień 200

Miesiąc 6776

Wszystkich 13347076