Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • Chleb żytni razowy

    Maria Maria 19.02.2017 11:53
    Zrobiłam ten chlebek i znów mi się udał, ale zauważyłam że lepiej brać mniej otrębów. Pszenne sprawdzają ...
     
  • Grecki Pan de Horiadaki

    Ania Ania 18.02.2017 07:14
    Mi wychodzi taki jak na zdjęciu- paczuszek:) to kwestia wprawy i solidnego wyrabiania ciasta na ...
     
  • Wyrastanie i formowanie chleba

    Sylwia Sylwia 16.02.2017 21:53
    Dodam też, że jest to moja druga przygoda z chlebami po około 2 latach przerwy. Kiedyś nie było takiego ...
     
  • Wyrastanie i formowanie chleba

    Sylwia Sylwia 16.02.2017 21:51
    Przede wszystkim chciałabym pogratulować stronki. Jest rewelacyjna. Zarówno dla amatorów jak i bardziej ...
     
  • Zakwas na wesoło

    Maria Maria 16.02.2017 19:07
    Myśle ze jakoś to przeżyje :lol: Przecież lubi gdy go od czasu do czasu pomieszać.

 

Chleby z garnka żeliwnego - najprostsze

 

01a

 

Nie wymagające wielkich umiejętności, szczególnych składników i dużo czasu.

Wystarczy dobry garnek, najlepiej żeliwny ze szczelną pokrywką i możemy cieszyć się chlebem w formie bochenka. 

W garnku możemy piec najprostsze chleby drożdżowe, również te najlepsze dlugo wyrastające przez noc oraz oczywiście chleby na zakwasie. 

 

 

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Statystyki

Dzisiaj 629

Wczoraj 686

Tydzień 2028

Miesiąc 16015

Wszystkich 13090663