Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • Wyrastanie i formowanie chleba

    MZ MZ 16.09.2019 12:48
    Ciasto w piekarniku nie rośnie! Błędem jest jeśli opada, a tu przyczyna może być przerosniecie (zbyt ...
     
  • Wyrastanie i formowanie chleba

    MZ MZ 15.09.2019 09:53
    Z moich doświadczeń wynika, ze ciasto żytnie, szczególnie te bez dodatku maki pszennej, dużo ...
     
  • Wyrastanie i formowanie chleba

    Krzysztof B Krzysztof B 15.09.2019 09:19
    Pani Małgorzato, mam jeszcze jedno pytanie odnośnie wyrastania chleba żytniego. Większość przepisów i ...
     
  • Wyrastanie i formowanie chleba

    Wojtek Wojtek 14.09.2019 13:32
    Mam taki problem, że mój chleb ładnie wyrasta w koszyku, ale po pocięciu go żyletką rozchodzi się na ...
     
  • Zakwas - porady praktyczne

    MZ MZ 12.09.2019 12:04
    Może przyczyna tkwi w tym, ze ilość wyjściowa jest za duża. Zostawiamy tylko 2-3 łyżki starego zakwasu ...

Aktualności

Chleb rosyjsko-kielecki - "chleb przyjaźni"

Statystyki

Dzisiaj 248

Wczoraj 241

Tydzień 248

Miesiąc 3926

Wszystkich 13452029