Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • Pieczenie

    Marek Marek 09.09.2017 20:18
    Ja mam garnek gliniany 2,5 kg i piekę chlebek orkiszowy na zakwasie w samym termobiegu(w trakcie ...
     
  • Chleb francuski

    MAłgorzataZielinska MAłgorzataZielinska 08.09.2017 14:11
    To raczej kwestia maki. Maślanka może zmienić lekko smak, ale nie wpłynie na jakość miąższu chleba. Dobra ...
     
  • Chleb francuski

    Basia Basia 08.09.2017 13:30
    A ja zastanawiam się czy zamiast wody nie można dodać maślanki? Bardzo bym wypróbowała, bo ogólnie ...
     
  • Mamy zakwas i co dalej?

    MAłgorzataZielinska MAłgorzataZielinska 08.09.2017 09:25
    Absolutnie nie! Twój zakwas jest baza, która może Ci służyć całe życie do robienia chlebów. Nie ...
     
  • Mamy zakwas i co dalej?

    Marta Marta 05.09.2017 20:56
    Witam. Mam zakwas który ma 5 lat. Systematycznie pieke chleb. I moje pytanie. Czy powinnam zrobić ...

na razie pięć przepisów, ale dopiero się rozkręcam..

razowy_1

razowy_2

chleb z kaszą jaglaną

bardzo razowy

z kaszy gryczanej palonej

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Statystyki

Dzisiaj 316

Wczoraj 441

Tydzień 757

Miesiąc 7957

Wszystkich 13194610