Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • Chleb powszedni

    Małgorzata Zielinska Małgorzata Zielinska 28.09.2020 17:50
    Tak, zaczynu powinno być tylko 200g, czyli składniki należy podzielić przez 2.
     
  • Chleb powszedni

    Mikołaj Mikołaj 28.09.2020 15:18
    Dzień dobry, Czy chcąc robić jeden bochenek zmniejszam też odpowiednio proporcję zaczynu?
     
  • Szybki chleb na trudny czas

    MZ MZ 19.09.2020 10:58
    Powaznie. Przy tak długim czasie wyrastania absolutnie wystarczy. Nigdy nie używam 25g drożdży na ...
     
  • Szybki chleb na trudny czas

    hmm hmm 19.09.2020 09:41
    Poważnie 8g świeżych drożdży wystarczy na 0,5kg mąki? W większości przepisów jest to ok 25g świeżych ...
     
  • Biały chleb z SF

    Katalein Katalein 16.09.2020 07:16
    A u mnie jest często tak, że właśnie chleb, który długo (np. przez noc) stał w lodówce, bardziej ...

na razie pięć przepisów, ale dopiero się rozkręcam..

razowy_1

razowy_2

chleb z kaszą jaglaną

bardzo razowy

z kaszy gryczanej palonej

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Statystyki

Dzisiaj 314

Wczoraj 319

Tydzień 314

Miesiąc 7666

Wszystkich 13639142