Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • Chleb żytni razowy

    MZ MZ 16.01.2020 20:52
    Otręby sprawiają, ze chleb jest bardziej razowy. Płatki owsiane zmienią jego charakter.
     
  • Jaki chleb na początek?

    Maja Maja 16.01.2020 20:01
    Witam, dopiero zaczynam przygodę z chlebem na zakwasie, do tej pory robilam na drozdzach jedynie. Mam ...
     
  • Chleb żytni razowy

    Jerzy Jerzy 16.01.2020 14:19
    Witam,czy zamiast otrąb mogę dać płatki owsiane?
     
  • Mamy zakwas i co dalej?

    Piotr Piotr 05.01.2020 17:24
    Uprzedzilem troche Pani odpowiedz i wstawilem dwie godziny temu zaczyn na mace zytniej 720.Jutro w ...
     
  • Mamy zakwas i co dalej?

    MZ MZ 05.01.2020 17:02
    Ten konkretny chleb ze zdjęcia rzeczywiście mógł mieć trochę maki jaśniejszej w zaczynie. Ale ...

   KLIK

 

Komentarze   

0 #1 Karol 2017-01-20 16:05
Witam! Pierwszy raz wyszedł mi zakalec z chleba. Mąka żytnia, przepis ten sam co zawsze - chleb zawsze wychodził. Co może być przyczyną?
Cytować

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Statystyki

Dzisiaj 30

Wczoraj 452

Tydzień 2564

Miesiąc 6706

Wszystkich 13486761