Ikona z chlebem

Zakwas

porady nt. hodowli, wykorzystania i przechowywania zakwasu
bread 2

Pieczywo drożdżowe

proste wypieki, pieczywo na zaczynie
bread 4

Domowa piekarnia

wyposażenie domowej piekarni, dobra mąka, miary i wagi w kuchni
bread 6

Szkolenia z pieczenia

Wspólne pieczenie w małych grupach

Masz pytania?

Jeśli masz pytanie - zadaj je w odpowiednim dziale w komentarzach. Wszyscy mieli na początku podobne problemy i chętnie Ci pomogą.

Odwiedź także mój blog: kuchenne pogawędki

Wasze komentarze

  • Jak zrobić zakwas?

    Przemek Przemek 05.12.2019 09:42
    Witam. Wracam do pieczenia po kilkuletniej przerwie :) Zakwas ma już 2 go dzień. Pytanie: Jak już ...
     
  • Zakwas żytni 60-godzinny

    MalgorzataZielinska MalgorzataZielinska 04.12.2019 08:10
    Wszystko zależy od maki. Należy dodać tyle wody, aby uzyskać konsystencje rzadkiego ciasta. Nie jest ...
     
  • Zakwas żytni 60-godzinny

    Andrzejek Andrzejek 03.12.2019 19:52
    Mam pytanie, Jaka powinna być konsystencja zakwasu? Robiłem tak jak w przepisie, ale czytałem też na ...
     
  • Mamy zakwas i co dalej?

    MalgorzataZielinska MalgorzataZielinska 02.12.2019 15:30
    Wszystko zależy od tego jaka to ilość. Najlepiej przekonać się o jego mocy i żywotności, biorąc z ...
     
  • Mamy zakwas i co dalej?

    Weronika Dilling Weronika Dilling 02.12.2019 14:43
    Dzień dobry, Dopiero zaczynam moją przygodę z pieczeniem chleba i mam pytanie o zakwas. Dostałam ...

bedzie dostepna od maja.

 

Komentarze   

0 #12 Emilia Pstrągowska 2016-12-31 12:35
Witam wszystkich,
A może ktoś chciałby odsprzedać swój egzemplarz, może ktoś kupił dwa...
Proszę o informację
Cytować
0 #11 Emilia Pstrągowska 2016-12-31 12:33
Dzień dobry Pani Małgorzato,
Uczyłam się robić chleby według Pani wskazówek 5 czy 6 lat temu. Piekłam chleby na zakwasie - foremkowe i bochenkowe przez 3 lata non stop. Potem miałam długą przerwę, następnie piekłam bardzo sporadycznie już nie z takim powodzeniem jak poprzednio... Zakwas ciągle ten sam (dokarmiany tylko i trzymany w lodówce). Teraz zamierzam wrócić. Na nowo czytam Pani stronę.
Ale piszę w sprawie książki. Czy istnieje możliwość, że wznowi Pani swoją książkę? Nigdzie nie można już jej dostać a wtedy nie kupiłam... A jeszcze lepiej, czy napisze Pani i wyda na nowo, w jakiejś ładnej, współczesnej edycji? Patrząc na rynek wydawniczy, książki kulinarne cieszą się ogromnym powodzeniem (marzy mi się Pani pozycja wydana przez magazyn Usta... albo wydawnictwo Dwie siostry...) Serdecznie pozdrawiam i bardzo dziękuję, bo czuję się uczennicą Pani!
Emilia Pstrągowska
Cytować
0 #10 Natalia 2013-06-05 14:35
Ja też ją mam, bardzo ladnie wydana, super wszystko opisane. Swieta rzecz na prezent. Jesli chodzi o jakies moje uwagi to osobiscie bym wolala więcej przepisów na zakwasie kosztem tych drożdżowych ;) ale i tak jest super:) pozdrawiam serdecznie
Cytować
0 #9 marcicha 2013-05-27 09:41
to chyba jasne, że na stronie internetowej znajdzie się wiecej informacji niż w książce. Trudno byłoby to wszystko zmieścić w druku, chyba że miałby to byc druk niczym trylogia Tolkiena...
ja książkę kupiłam po to, aby ją mieć, do kolekcji. I tak w większości korzystam z internetu, ale taka namacalna książka to radość dla oczu!
Cytować
0 #8 notka 2013-05-26 05:41
Dokładnie o to mi chodziło, myślałam że to kopia stron z Domowej piekarni. Małgosiu, Twoja strona jest dla mnie Biblią, więc wszelkie skróty zostawiają niedosyt :) strona wcale nie jest rozwlekła, mogło byc trochę wiecej. zresztą i tak większość porad i przepisow sobie wydrukowałam i oprawiłam, wiec w zasadzie rozszerzoną wersję juz mam ;)
Cytować
0 #7 Małgorzata Zielińska 2013-05-25 22:00
Wasze komentarze to dowód ze nie sposób wszystkim dogodzić :-) mnóstwo wpisów było tutaj na stronie, ze za obszerna, że rozwlekła etc..
Nie bardzo rozumiem Twojego pytania " skąd pochodzą przepisy, które wyglądają jak strony z książki" ?
To nie sa strony z książki, lecz skopiowane przepisy ze starej wersji mojej strony. Te nowe prezentuje inaczej. Chyba o to Ci chodziło :-?
Cytować
0 #6 notka 2013-05-25 14:34
Tez juz mam, ale jednak strona ciekawsza :) wg mnie ksiazka to trochę za duży skrót .. Mirabbelko, skąd pochodza przepisy, które wygladaja jak zdjęcie strony z książki, Np pan de horiadaki, chleb mieszany bazowy, Vermont Hamelmana? Myślałam ze to zdjęcie stron z Domowej piekarni, ale jednak nie, Pan de horiadaki tam nie ma :(
Cytować
0 #5 Ewa 2013-05-25 08:00
Pani Małgosiu, ja też już mam, zamówiłam od razu 3 :-). Książka jest bardzo ładna - warto było czekać. Dziękuję i pozdrawiam Ewa
Cytować
0 #4 marcicha 2013-05-23 06:56
Ja też mam! tak długo na nią czekałam!
Cytować
0 #3 Patrycja 2013-05-22 20:01
Już mam :lol:
Jednak przepisów ,które spodobały mi się z tej strony tam nie ma.Pozdrawiam
Cytować

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Statystyki

Dzisiaj 6

Wczoraj 270

Tydzień 539

Miesiąc 2707

Wszystkich 13474600